Officieel: Porsche 911 Carrera 4 (S) en Targa 4 (S) (991) facelift

Officieel: Porsche 911 Carrera 4 (S) en Targa 4 (S) faceliftNa de Porsche 991 Coupé en Cabriolet krijgen nu ook de Targa en vierwielaangedreven varianten een facelift!

Een maand geleden presenteerde Porsche de vernieuwde Carrera Coupé en Cabriolet mét zescilinder turbomotor, nu krijgen de vierwielaangedreven versies (Carrera 4 (S), Cabriolet 4 (S) en Targa 4 (S)) eenzelfde metamorfose. Qua designverschillen spreken we over nieuwe dagrijverlichting, een motorkap met verticale stijlen, een andere uitlaat en een hertekende bumperset. Net zoals bij de voorgangers herken je een vierwielaangedreven Carrera aan de doorlopende lichtbalk achteraan. Binnenin krijg je eveneens een opfriskuur met nieuwe materialen en een slimmere navigatie/multimedia, in combinatie met het Sport Chrono Pack krijg je net zoals bij de 918 Spyder een extra draaiknop op het stuurwiel!

Maar de grootste wijzigingen zitten dus achteraan bij de aandrijving. Voor de Carrera 4 en Targa 4 weet de 3.0-liter zescilinder 370 pk en 450 Nm te genereren, in de S topuitvoering wordt dat 420 pk en 500 Nm! Deze vermogenstoename hebben we te danken aan een specifieke uitlaatgasturbo’s, een speciaal uitlaatsysteem en een gewijzigd motormanagement.

Dankzij innovatieve hulpsystemen, elektrohydraulische stuurbekrachtiging en een upgrade van de bestaande vierwielaandrijving accelereren de 911 Carrera 4 en Targa 4 modellen voor het eerst sneller dan de achterwielaangedreven versies! In de sportiefste configuratie (PDK + Sport Chrono Pack) heb je slechts 4,1 seconden nodig om 100 km/u te behalen, dat is bijna een halve seconde beter dan zijn voorganger. De Cabriolet 4 en Targa 4 reken je op 0,2 seconden extra, in ruil kan je wel beter genieten van de diepe soundtrack waar Zuffenhausen extra aandacht aan heeft besteed.

De vernieuwde Porsche 911 Carrera 4(S) en Targa 4(S) worden in januari 2016 op de markt verwacht. De prijzen starten net vanaf €107.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...