Officieel: BMW M4 GTS [500 pk – 600 Nm – 700 stuks]

Officieel: BMW M4 GTS [500 pk - 600 Nm - 700 stuks]Voor diegene die de messcherpe M4 Coupé toch niet voldoet is er nu een BMW M4 GTS!

De BMW M3 viert dit jaar zijn 40ste verjaardag en dat is voor de Duitsers uit München natuurlijk de perfecte aangelegenheid om met een feestversie op de markt te komen. We zagen al enkele spyshots en een gelikt conceptmodel, deze M4 GTS bezit gelukkig van beide een mooie portie elementen. In vergelijking met een reguliere M4 bespaart deze GTS enkele kilo’s dankzij veelvoudig gebruik (deurpanelen, middenconsole, stoelen, …) van koolstofvezel versterkt plastic (CFRP). De achterbank werd ook verwijderd.

Aan de buitenzijde vallen de koolstofvezel dak/motorkap, grote spoiler – because downforce! – en de subtiele splitter vooraan op, allemaal wederom om gestroomlijnd mogelijk voor de dag te komen. De hippe velgen van het conceptmodel maken hier ook zijn intrede, vooraan meten ze 19″ terwijl ze achteraan 20″ groot zijn. Met behulp van het sportieve Michelin Pilot Sport Cup 2 rubber moet je ook op het circuit iets kunnen betekenen.

Onder de motorkap werd de befaamde 3.0-liter TwinTurbo Power zes-in-lijn wat gekieteld (+69 pk en + 50 Nm) waardoor hij nu een stevige 500 pk en 600 Nm weet te produceren. Met de vliegensvlugge zeventraps automaat kan je in 4,1 seconden doorvlammen naar 100 km/u, bij 305 km/u bereik je de topsnelheid. Meest interessante nieuwigheid is ongetwijfeld de waterstofinjectie waarmee de temperatuur in de cilinders verlaagd wordt, dat komt de ideale verbrandingstemperatuur dan weer ten goede waardoor het blok op de limiet blijft presteren.

Prijzen zijn er momenteel nog niet, BMW spreekt wel van een gelimiteerde productie van slechts 700 exemplaren die ongetwijfeld snel de deur uit zullen gaan. Het Clubsport Pack – met een rolkooi, zespuntsgordels en brandblusser – zou je zonder meerprijs kunnen bijbestellen, kwestie van direct duidelijk te maken waar deze BMW M4 GTS het liefst zou vertoeven! Op het Autosalon van LA zal deze hardcore M4 zijn première beleven, begin volgend jaar zijn de eerste leveringen voorzien.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...