Preview: Audi A4 Allroad quattro (2016)

Preview: Audi A4 Allroad quattro (2016)Na de lancering van de nieuwe A4 Berline en A4 Avant mag Audi beginnen denken aan een avontuurlijke A4 Allroad uitvoering!

Net zoals bij de grotere A6 evenknie omvat de Allroad behandeling ondermeer een hogere bodemvrijheid, extra bumperelementen om je dierbare carrosserie te beschermen en de befaamde quattro vierwielaandrijving. Om het praktische nut helemaal te benadrukken nemen de Duitsers uit Ingolstadt ook de A4 Avant als basismodel, de laadruimte schommelt bij de nieuwe Audi A4 Allroad dus waarschijnlijk ook rond de 505 / 1.510 liter! In Vlaanderen is deze A4 Allroad niet zo populair, vanaf je over de taalgrens kruist – of gewoon Zuidelijker in Europa trekt – stijgt de bruikbaarheid van een dergelijk model. In de VS krijgen ze bovendien enkel de keuze tussen de Berline en Allroad!

De onderstaande impressie van de nieuwe generatie A4 Allroad quattro zal het uiteindelijke resultaat meer dan zeker benaderen, designmatig volgt Audi dan ook liever het pad van de evolutie dan eerder een revolutie. Onderhuids zitten de grote verschillen van de nieuwe A4 familie met schonere/zuinigere motoren, een (nog!) knapper interieur en een stevig dieet (-120 kg)! Voor onze markt zal de verkoop vooral draaien rond de 2.0 TDI (190 pk) en 3.0 TDI (272 pk).

Met het Amerikaanse succes/belang in acht genomen is een overzeese lancering op het Autosalon van LA (november) of Detroit (januari) geen slecht idee maar misschien wel behoorlijk kort dag, dat van Genève (maart) maakt traditiegetrouw ook altijd kans. De nieuwe Audi A4 Avant 2.0 TDI quattro is de jouwe vanaf €43.750, voor een Allroad quattro variant verwachten we een vanafprijs van ongeveer €45.750!

Lees hier onze rijtest met de huidige Audi A4 Allroad quattro 2.0 TDI!

Preview: Audi A4 Allroad quattro (2016)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...