Officieel: BMW X4 M40i [360 pk / 465 Nm]

Officieel: BMW X4 M40i [360 pk / 465 Nm]Of we ooit nog een volwaardige X4 M zullen krijgen is nog niet duidelijk, de nieuwe BMW X4 M40i werpt zich ondertussen wél op als dynamisch topmodel.

De BMW X4 blies op zijn eentje het segment van de premium SUV’s met Coupé invloeden – SAC’s of Sports Activity Coupés aldus het vakjargon – leven in! Het motorenaanbod was alreeds ruim met diverse krachtige/zuinige diesels en benzinemotoren, toch was het uitkijken wanneer – of? – ze in München een écht BMW M variant van de X4 zouden bouwen. Zo ver loopt het momenteel nog niet, eerst krijgen we een voorproefje onder de X4 M40i noemer, ontworpen en gebouwd door de toegewijde Duitsers van de M Performance divisie.

Behalve het aangedikte uiterlijk – het gekende M Sport pack – en de knappe 20″ velgen gaat het hier natuurlijk om de trappelende paarden onder de motorkap. BMW voorziet hiervoor een nieuw ontwikkelde 3.0-liter TwinPower Turbo zes-in-lijn in combinatie met de achttraps sportautomaat, goed voor 360 pk en 465 Nm. Net geen 5 seconden duurt het hiermee om tot aan 100 km/u te geraken vanuit stilstand, naar goede Duitse gewoonte ligt de topsnelheid op 250 km/u. Met een CO2 uitstoot van 199 g/km maakt deze X4 M40i waarschijnlijk geen kans om je volgende leasewagen te worden, het gecombineerd verbruik ligt op 8,6 liter benzine per 100 km.

De gekende xDrive vierwielaandrijving is hier standaard van de partij maar focust zoveel mogelijk op de achteras, wanneer het toch nodig zou zijn kan het vermogen vliegensvlug verdeeld worden. BMW’s paradepaardje, het dynamische rijgedrag, is hier natuurlijk ook volmondig aanwezig aldus de premium autoconstructeur uit München. Daarvoor rekenen ze ondermeer op een sportophanging, verhoogde camber vooraan, adaptieve Dynamic Damping Control en een verbeterd remsysteem.

Deze topversie van de BMW X4 beleeft zijn marktintroductie in de eerste maanden van 2016, een prijs hebben we op dit moment nog niet maar we rekenen toch op een €73.000! De grootste concurrent van de X4 M40i wordt ongetwijfeld de Porsche Macan.

Lees hier onze rijtest met de BMW X4 xDrive 20i!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...