Tesla start Europese productie in Tilburg

Tesla start Europese productie in TilburgFeest bij onze Noorderburen, het hippe Tesla starte er zojuist de productie van de Model S voor de Europese markt.

De elektrische autoconstructeur Tesla zag in het centraal gelegen Tilburg de ideale locatie voor hun eerste Europese productiesite. Momenteel bouwen ze hier enkel wagens van het Model S type in alle mogelijke configuraties maar met de nakende expansie – met ondermeer de Model X – kan er flexibel omgegaan worden met de productiecapaciteit. Alle onderdelen komen via het water rechtstreeks uit de grote Fremont fabriek in California waarna ze in elkaar geschroefd worden.

Maandelijks is er momenteel een bouwcapaciteit van ongeveer 2.000 wagens, met het blijvende succes van deze luxueuze berline kan men de productie in Nederland nogmaals verdubbelen mocht dat nodig blijken. Alvorens de Tesla Model S’en afgeleverd worden ondergaan ze natuurlijk diverse testen, inclusief enkele laps op de indoor testtrack (750 meter lang!).

CEO Musk is verheugd met deze eerste duidelijke stap voor de Europese expansie van het merk, vanaf 2016 zal de excentrieke ondernemer beginnen uitkijken naar extra locaties op het Oude Continent. In België hebben we daarvoor nog wel wat grond liggen in Antwerpen (ex Opel) of Genk (ex Ford), het hoge opleidingsniveau van onze arbeidersmarkt kan ook in ons voordeel spelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...