Preview: De toekomst van Bentley tot 2019

Officieel: Bentley Grand Convertible Concept [Mulsanne Cabrio]Nu de Bentley Bentayga SUV eindelijk gepresenteerd werd op het Autosalon van Frankfurt kunnen we even naar de toekomst van dit Britse luxemerk kijken.

De eerste leveringen van deze stoere Bentayga staan op de agenda van 2016, toch mogen we hem aanzien als hét Bentley product van 2015. Volgend jaar krijgen we op het Autosalon van Genève een gefacelifte Mulsanne (inc lange wielbasis) te zien, tegen het einde van 2016 zouden we daar eindelijk een Mulsanne Cabrio mogen bijrekenen.

In 2017 staat de volledig nieuwe Continental GT op de planning, samen met de dakloze GTC en vierdeurs Flying Spur derivaten. Deze rekenen nog steeds zowel een 4.0-liter V8 als 6.0-liter W12, een extra krachtige – understatement – Bentayga Speed zou eveneens in dit kalenderjaar voorgesteld worden.

Wanneer we 2018 naderen zouden de Britten zo goed als klaar moeten zijn met een productiemodel op basis van de EXP10 Speed 6 Concept, een instapper die begin dit jaar in Genève heel wat animo wist te verzamelen. Een efficiënte Bentayga Plug-in Hybrid verwachten we ook tegen dan, gezien het succes van de gelimiteerde Continental GT3-R zou een opvolger ondertussen ook al realiteit moeten zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...