Spyshots: Mercedes E-Klasse Break (2016)

Spyshots: Mercedes E-Klasse Break (2016) - W213 S213Naast een nieuwe E-Klasse Berline krijgen we binnenkort natuurlijk ook een Mercedes E-Klasse Break, de eerste prototypes mochten recentelijk even buiten.

Nu zowel de Mercedes A-, C- als S-Klasse vernieuwd en/of opgefrist zijn kan Das Haus zich verdiepen in een nieuwe generatie E-Klasse (codenaam: W213). Natuurlijk zijn de designers, ingenieurs en testcrew hier al een tijdje mee bezig, wanneer de prototypes de openbare weg opgaan is een onthulling nabij. Van de aankomende E-Klasse Berline hadden we al wat beeldmateriaal, nu mogen we al ook even gluren naar de nieuwe E-Klasse Break die het in Europa – met zijn meer praktische ingesteldheid – steevast goed doet.

Qua exterieurdesign volgt de E-Klasse zijn C- en S-Klasse familiegenoten waardoor de drie grote steunpilaren van Mercedes sterk op elkaar zullen lijken, anderzijds wierp een dergelijke strategie heel wat vruchten af bij de concurrentie uit Ingolstadt of München. Interieurgewijs krijgen we ook een gezonde mengeling van de C en S met een stevige brok nieuwe technologie. Dit zal zowel betrekking hebben op het multimediasysteem, de connectiviteit, navigatie, veiligheidssystemen als de gadgets.

Onder de motorkap van de nieuwe Mercedes E-Klasse verwachten we een breed aanbod van vier-, zes en achtcilinders, al dan niet in combinatie met een elektromotor, stekker of een batterijpack. Dankzij het gebruik van nieuwe materialen en slimme productietechnieken kan Mercedes hier 70 tot 150 kilogram besparen, iets wat het verbruik en de rijkwaliteiten direct ten goede komen.

De onthulling van de E-Klasse Berline verwachten we op het Autosalon van Los Angeles (november 2015) of Detroit (januari 2016), voor deze volumineuze Break uitvoering zou het Autosalon van Genève (maart 2016) dan weer véél kans maken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...