Skoda Octavia RS TDI nu ook met 4×4

Rijtest: Skoda Octavia Combi RS 2.0 TDIGoed nieuws voor de snelle avonturiers onder ons, de Skoda Octavia RS TDI is vanaf nu te verkrijgen met vierwielaandrijving!

De Skoda Octavia heeft – zeker in België – op korte tijd een grote fanclub weten te verzamelen. Een knappe wagen, zuinige motoren, strak interieur, heel wat binnenruimte en een scherpe prijs, meer moet het vaak niet zijn. Voor wie toch nog méér wil is er de Octavia RS die zowel met benzine (TSI – 220 pk) als diesel (TDI – 184 pk) te verkrijgen is en dit als Berline (vijfdeurs) en Combi (break). Tot voor kort was deze snelle Tsjech steevast voorwielaangedreven, nu kan je ook 4×4 aanvinken … op de diesel en steeds in combinatie met de zestraps DSG automaat.

Met deze nieuwe configuratie kan de Skoda Octavia RS TDI (184 pk / 380 Nm) de 0-100 km/u sprint voltooien in 7,6 seconden terwijl de topsnelheid op 228 km/u ligt. Dit in combinatie met een normverbruik van 4,9 liter diesel per 100 km/u en een CO2 uitstoot van 129 g/km! Deze Octavia blijft overigens in normale omstandigheden gewoon voorwielaangedreven, wanneer de situatie het vraagt kan het systeem vliegensvlug de kracht verdelen. Alle andere comfort en dynamische hulpmiddelen die we kennen uit de andere Octavia RS’en blijven gewoon op post.

Sinds de lancering in 2013 werden er maar liefst 58.000 exemplaren verkocht van de derde generatie Octavia RS, met deze toevoeging aan het alreeds brede gamma verwachten we dat die verkoop niet snel zal slabakken. Prijzen van de Octavia RS TDI 4×4 zijn er op dit moment nog niet.

Lees hier onze rijtest met de Skoda Octavia RS TDI of Octavia RS TSI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...