Officieel: Audi S4 en S4 Avant [354 pk / 500 Nm]

Officieel: Audi S4 Berline en S4 Avant [354 pk / 500 Nm]Nood aan een straffere Audi A4? Opteer dan voor de nieuwe Audi S4 Berline / S4 Avant (B9) met de 3.0 TFSI met 354 pk!

Naast de nieuwe generatie A4 Berline en A4 Avant kan je nu ook al bij Audi terecht voor hun sportieve S derivaten. Deze krijgen een pak meer vermogen mee zonder dat de agressieve styling evenredig meegroeit, visueel krijgen deze Duitsers wel een sportief sausje over zich heen gegoten al kan je met de enorme personalisatiecatalogus ook zelf wel een passende configuratie maken.

Standaard rollen de Audi S4’s op 18″ lichtmetaal en krijg je vier uitlaten achteraan, dankzij het veelvoudig gebruik van LED technologie en chroom moet het verschil met een lease-uitvoering normaliter wel duidelijk worden. In het interieur wordt dit verder benadrukt met tal van S4 badges, een afgeplat stuurwiel en sportstoelen met een combinatie van Nappa en Alcantara!

Het hart van deze Audi S4 Berline / S4 Avant wordt gevormd door een gloednieuwe 3.0-liter TFSI met 354 pk en 500 Nm, gekoppeld aan de achttraps automaat! De nul-naar-honderd-sprint is voorbij in 4,7 seconden, wanneer 250 km/u op het digitale dashboard verschijnt heb je de topsnelheid bereikt! In theorie heeft deze snelle middenklasser voldoende aan 7,4 liter benzine per 100 km in combinatie met een CO2 uitstoot van 170 g/km!

De quattro vierwielaandrijving komt een stuk sportiever voor de dag (40:60) maar staat nog altijd paraat om het vermogen op gepaste tijden naar de juiste wielen te sturen wat de veiligheid en bruikbaarheid benadrukt. Om een aangepaste rijdynamiek te voorzien kreeg de Audi S4 een sportonderstel (23 mm verlaagd) en een verbeterde stuurinrichting.

Tegen 2016 verschijnen deze snelle Audi A4’s in de showroom waarna ze de strijd zullen aangaan met ondermeer de Mercedes C400 AMG Sport en BMW 340i. Wil je nòg meer dan wat de S4 te bieden heeft zal je nog wat geduld moeten hebben tot wanneer de RS4 naar buiten komt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...