Officieel: Lamborghini Huracan LP610-4 Spyder

Officieel: Lamborghini Huracan LP610-4 SpyderNu maken we ons op voor enkele donkere wintermaanden maar wanneer de lente terug aanbreekt kan je genieten van de dakloze Lamborghini Huracan Spyder!

De reguliere Huracan is ondertussen een goed jaar onder ons en de verkoop loopt als een vuurtje maar die eeuwige concurrent uit Maranello zit ook niet stil en lanceerde recentelijk een sportief cabriomodel. Lamborghini kan dus niet achterblijven en haalt het doek van de Huracan Spyder, deze kan het stoffen dak openen/sluiten in 17 seconden en dit zelfs al rijdend (tot 50 km/u). Toekomstige klanten hebben de keuze uit een zwart, rood of bruine kleur voor hun tijdelijk dak, de achterruit kan overigens ten alle tijden open om de brullende V10 beter te aanhoren.

Die kolossale 5.2-liter tiencilinder levert net zoals de andere Huracan’s 610 pk en 560 Nm waarmee de Spyder in 3,4 seconden aan 100 km/u zit. Bij 324 km/u bereik je de topsnelheid van deze dakloze Italiaan, aldus Lamborghini zou je ten alle tijden een gesprek kunnen voeren zonder al te veel externe geluiden. Niet onbelangrijk is het theoretisch verbruik van 12,3 liter benzine per 100 km, toch vermoeden we dat dit geen probleem zal zijn voor het toekomstige cliënteel.

Of een dergelijke cabrio in België een nut heeft laten we in het midden, toch zal je minstens €225.665 moeten achterlaten bij Lamborghini Brussels als je het zelf aan de lijve wil ondervinden. In die basisprijs zitten er reusachtige remschijven (380 mm!), gekleurde remblokken, LED dagrijverlichting, 20″ Giano velgen en een 12.3″ digitale boordcomputer. De eerste leveringen zijn voorzien voor mei 2016!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...