Autosalon van Frankfurt 2015 Live: Overzicht deel 2

Autosalon-Frankfurt-IAA-2015-header-deel2Bekijk hier deel 2 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Frankfurt met Bentley, Seat, Bugatti, Lexus en Subaru.

Extreme looks of niet, de Bentley Bentayga SUV weet de aandacht als geen ander naar hem toe te trekken op het Autosalon van Frankfurt. Over smaken en kleuren valt er niet veel te discussiëren, net zoals over het afwerkingsniveau en materialenkeuze van de Britten voor de Bentayga. Momenteel moet je sowieso kiezen voor de 6.0-liter W12 met 600 pk en 900 Nm, later komt er normaliter nog een V8 en plug-in hybride uitvoering bij. Om de verkoop aan te zwengelen is er vanaf 2016 een Bentley Bentayga First Edition beschikbaar voor €305.000, voor de reguliere uitvoering ben je ‘slechts’ €215.000 (vanafprijs) verschuldigd aan Bentley Belgium!

Bij Seat tieren de Spaanse pepers welig, want bijna alle nieuwigheden dragen een CUPRA badge! Zo krijgt de Leon CUPRA een vermogensupgrade van 10 paarden tot een niet misse 290 pk, de compactere Ibiza CUPRA doet het met 192 pk. Die worden opgewekt uit een 1.8-liter TSI terwijl zijn voorganger het met een veertienhonderd moest doen, downsizing wordt anno 2015 steeds vaker upsizing. Verhoogde C-segmenters doen het de laatste tijd ook behoorlijk goed, vandaar dat Seat op het Autosalon van Frankfurt een Leon Cross Sport Concept voorstelt. Naast het veelvoudig gebruik van oranje valt het op dat deze Spanjaard behoorlijk productieklaar lijkt. Wordt ongetwijfeld vervolgt!

De wereld moet al 10 jaar leven met de Bugatti Veyron en diens 1.001 en 1.200 pk, toch staat de langverwachte opvolger – Chiron in de wandelgangen – nog niet op de 66ste editie van de IAA. Om ons toch warm te maken/houden komen de Duitsers met een brutale Bugatti Vision Gran Turismo Concept die je later ook kan besturen in het gelijknamige racespel, of de Chiron hiervan stijlelementen zal overnemen wou men nog niet bevestigen. Een elektrische hulpbron en een 1.500 pk werd wel al vrijgegeven, potentiële kopers kregen de wagen al eens te zien en zijn onder de indruk (van de basisprijs, naar verluidt 2,5 miljoen euro!). Poging twee voor een nieuwe Veyron is in november (Los Angeles), erna volgt nog Detroit (januari) of Genève (maart).. De Bugatti vertegenwoordiger stelde ons bovendien gerust: we zullen verbluft zijn wanneer de wagen (eindelijk) gepresenteerd zal worden!

Lexus is de luxetak van Toyota en pakt op deze editie van het Autosalon van Frankfurt sterk uit met die luxe. Zo mogen CEO’s, regeringsleiders en hoogwaardigheidsbekleders ook eens een originele keuze maken voor hun imposante slee, bij Lexus zal dat dan de vernieuwde GS zijn! Die kan uitpakken met een meer gestileerde grille vooraan, nieuwe veiligheidssystemen, een meer premium interieur en een groter scherm voor de navigatie, multimedia en connectiviteit! Voor diegenen die toch liever wat hoger zitten is er nieuwe RX450h, die luxe combineert met zuinigheid dankzij zijn hybride setup (benzine + elektromotor). De Lexus RC en IS waren bij ons enkel te verkrijgen als 300h, nu komt daar ook een 200t uitvoering bij met 245 pk en 300 Nm. Voor wie het wat sneller mag is er tot slot nog de RC F en GS F met 477 pk!

Op de stand van Subaru vinden we naast de SUV’s (Forester en Outback) de speelse WRX STi, maar voor de Japanners draait het hier om de Levorg. Deze vierwielaangedreven Subaru maakt gebruik van een 170 pk sterke 1.6-liter boxermotor en een automatische versnellingsbak, in België komen de leveringen in oktober op gang. In de Comfort trim ben je minstens €28.995 kwijt of je gaat direct voor het full option Premium niveau dat €32.995 kost. Ter info: Levorg is een samenvoeging van de woorden Legacy, Revolution en Touring!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...