Officieel: Toyota Prius (2015)

Officieel: Toyota Prius (2015)Met de vorige Prius veroorzaakte Toyota als het ware een groene schokgolf door autoland maar nu is de tijd rijp voor een nieuwe, nog zuinigere, generatie!

Groter, ruimer, schoner, groener én nog zuiniger, dat zijn de veelbelovende kernwoorden waarmee Toyota hun nieuwe Prius aankondigde, ondertussen al de vierde generatie. Specifieke (technische) details over hoe zuinig de nieuweling wel niet is houden de Japanners nog even geheim tot op het Autosalon van Frankfurt, wel zou hij de Yaris Hybrid overtreffen en die doet het met 3,3 liter benzine per 100 km en 75 g/km CO2 uitstoot. Geen slechte prestatie voor een 4,5 meter lange gezinswagen, later volgt er ongetwijfeld opnieuw een plug-in hybrid die nog zuiniger zal zijn!

Technisch gezien rekent deze Prius nog steeds op het bestaande concept in een verbeterd jasje, namelijk een 1.8-liter viercilinder benzinemotor die de hulp krijgt van een elektromotor en een grote set (nikkel-metaal) batterijen die bovendien kleiner zijn dan voorheen. Toyota voorzag wel een volledig nieuw modulair platform waardoor de Prius fijner zou rijden, ook de interieurindeling kan op een positieve manier van deze plaatsbesparing profiteren. Designmatig volgt de Toyota Prius dezelfde weg die de Mirai insloeg, eveneens een zeer zuinige wagen die het doet op waterstof!

Volgende week is deze Prius dé bezienswaardigheid op de stand van Toyota op de IAA, de verkoop start ten vroegste in de eerste maanden van 2016.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...