Officieel: Opel Astra Sports Tourer (2015)

Officieel: Opel Astra Sports Tourer K (2015)Naast de nieuwe Astra staat ook de praktische Astra Sports Tourer op het Autosalon van Frankfurt!

Net zoals de befaamde Duits premiumcontructeurs speelt Opel ook een thuismatch op het Autosalon van Frankfurt, Russelsheim pakt dus maar al te graag stevig uit. De volledig nieuwe Opel Astra vijfdeurs was alreeds voorgesteld en aangekondigd, nu mag ook de Astra Sports Tourer stationvariant het daglicht zien. Zeker voor de Europese markt is een dergelijke break van levensbelang, daarom dat de Duitsers niet langer wachten met de onthulling.

Over de designverschillen tussen beide nieuwe Astra’s kunnen we kort zijn, de Astra Sports Tourer is vanaf de B stijl een stuk breder achteraan maar het zwevende dak blijft gelukkig aanwezig. Dankzij doordacht plaatsgebruik en de keuze voor nieuwe bouwmaterialen is deze generatie tot 200 kg lichter en een pak ruimer binnenin dan zijn voorganger. De kofferruimte groeide met maar liefst 80 liter en kan in meest gunstige vorm tot 1.630 liter slikken, dankzij de elektrische bediening en sensoren kan je handsfree de klep openen. Alle andere gadgets zoals het vernieuwde navigatie/multimediasysteem, Appel CarPlay / Android Auto, LED matrixverlichting, … zijn hier natuurlijk eveneens beschikbaar (al dan niet optioneel).

Het motorengamma is volledig identiek met de Astra hatchback en dit jaar nog kan je jouw Opel Astra Sports Tourer bestelbon tekenen bij de dealer, de eerste leveringen zijn voorzien in het eerste kwartaal van 2016. Of we mogen hopen op een Astra Sports Tourer OPC is (nog) niets gezegd..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...