Officieel: Volkswagen Golf GTI Clubsport [265 pk]

Officieel: Volkswagen Golf GTI Clubsport [265 pk]Ter ere van de 40ste verjaardag van de Golf GTI komt Volkswagen met een nieuwe Clubsport uitvoering!

Op het Autosalon van Frankfurt eert Volkswagen op gepaste wijze hun sportwagen-voor-het-volk, de Golf GTI die al 40 jaar menig autoliefhebber doet dromen van sportieve aspiraties. Eerder dit jaar kregen we nog een preview van deze Golf GTI Clubsport, nu komt Wolfsburg naar buiten met technische details en een hoop beeldmateriaal.

Het belangrijkste bij dit scheurijzer zit natuurlijk onder de motorkap, daar kreeg de bestaande 2.0-liter TSI een vermogensupgrade van 35 pk waardoor hij 265 pk levert. Nog krachtiger wordt het met de overboost functie die tot 290 pk gaat, dit wel slechts voor 10 seconden. Diehard puristen kunnen kiezen voor een manuele versnellingsbak met zes verzetten, meer allrounders zullen blij zijn met de efficiënte DSG automaat. In beide gevallen is de topsnelheid gelimiteerd op 250 km/u en de 0-100 km/u sprint schommelt rond de 6 seconden. Wie écht zuinig wil zijn opteert beter voor de Bluemotion of de e-Golf, toch verbruikt deze Golf GTI Clubsport – in theorie – slechts 5,2 liter benzine per 100 km!

Aan de buitenzijde komt deze hommage steevast met een zwart contrasterend dak, naast de Onyx White presentatiekleur voorziet Volkswagen ongetwijfeld ook andere mogelijkheden. De bumpers werden ook wat breder, de diffusor en spoiler achteraan groeide gestaag net zoals de uitlaatmonden. Standaard komt de Volkswagen Golf GTI Clubsport met sportief 18″ lichtmetaal, optioneel kan je nog 1 maat groter gaan. Binnenin heerst de gekende GTI sfeer met héél véél alcantara, chroom, contrasterende rode stiksels en een resem badges!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...