Officieel: Lexus RX450h 2015

Officieel: Lexus RX450h 2015De nieuwe Lexus RX werd begin dit jaar voorgesteld op het Autosalon van New York, in Frankfurt krijgen we de Europese RX450h te zien!

Terwijl onze Amerikaanse vrienden iets meer keuze hebben inzake motorisaties doen we het in Europa (voorlopig) enkel met de gekende RX450h uitvoering. Gezien onze strenge belastingregels is de hybride uitvoering dé meest interessante keuze, zeker omdat deze nieuwe generatie luxe SUV een pak zuiniger, efficiënter en toch krachtiger is.

De gekende 3.5-liter V6 benzine blijft op post met hulp van een elektromotor, goed voor 313 pk terwijl de vorige het moest zien te rooien met 299 pk. Het theoretisch verbruik zakt eveneens een goede liter tot 5,2 liter per 100 km en de CO2 uitstoot bedraagt slechts 120 g/km (wat ervoor 140 g/km was)!

In navolging van de nieuwe Lexus NX krijgt de grote RX broer natuurlijk ook alle hippe gadgets en innovatieve veiligheidssystemen. Zo heeft deze RX450h een 12,3″ scherm in combinatie met de Lexus Premium Navigation en ook het grote Head-Up Display maakt z’n intrede. Daarnaast krijgt de befaamde muiscontroller ook een update, kan je rondom kijken met de 360° Panoramic View Monitor en is de kofferklep elektrisch te openen en sluiten. Je smartphone draadloos opladen in de armsteun kan dankzij de Wireless Charging Tray, enkel jammer dat er weinig devices zijn die dat momenteel ondersteunen.

Prijzen volgen hopelijk snel, tegen eind 2015 zou de nieuwe RX450h opduiken bij de Lexus dealer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...