Officieel: Audi A8 L Security [VR9]

Officieel: Audi A8 L SecurityNet voor de start van het Autosalon van Frankfurt geeft Audi nog een primeur mee, de vernieuwde A8 L Security die veiliger dan ooit is!

Gisteren kregen we van Range Rover nog de superbeveiligde Sentinel die voldoet aan het torenhoge VR8 niveau, vandaag laat Audi ons weten dat hun bepantserde A8 L Security het VR9 niveau aankan. Dat terwijl zijn voorganger het nog moest doen met een VR7 certificaat, deze progressie is te danken aan het gebruik van sterker materiaal (staal, aluminum, verstevigd Amaride weefsel, ..). De nieuwe A8 L Security komt met een beveiligde communicatiebox in de koffer en kan selectief deuren openen en sluiten, voor een beperkte meerprijs kan je nog een extra nooduitgang, brandblushulp en autonoom werkend luchtcirculatiesysteem verkrijgen.

Het motorenaanbod van dit beveiligde slagschip blijft bij de twee gekende mogelijkheden. Instappen doe je met de 4.0-liter V8 TFSI met 435 pk en 600 Nm terwijl de meest succesvolle dictators, zakenlui en regeringsleiders natuurlijk voor de 6.0-liter W12 FSI met 500 pk en 625 Nm gaan. Naar goede Duitse gewoonte steevast gekoppeld aan de quattro vierwielaandrijving, wegens de limieten van de runflat banden ligt de topsnelheid op 210 km/u.

Genieten van deze overtreffende vorm van veiligheid en luxe kan vanaf de lente 2016, bestelbonnen kunnen nu al getekend worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...