Officieel: Range Rover Sentinel

Officieel: Range Rover SentinelDe Special Vehicle Operations (SVO) afdeling van Jaguar-Land Rover komt naar buiten met een stevig bepantserde Range Rover Sentinel.

Het segment van de bepantserde wagens voorzien voornamelijk grote limousines maar sommigen onder ons zitten toch graag wat hoger. Voor die zakenlui, regeringsleiders en drugsbaronnen is er de gloednieuwe Range Rover Sentinal die naar buiten komt met een VR8 certificaat waardoor hij bijzonder veel – lees: granaten, machinegeweren en explosieven – kan verdragen. Hoe de Britten deze bunker volledig hebben gebouwd blijft logischerwijs goed geheim net zoals het toegevoegde gewicht.

Behalve de immense bepantsering blijft deze Range Rover een perfect voorbeeld van hoogstaande luxe en een zijdezachte rijervaring. Daarvoor rekenen ze op de 3.0-liter V6 met 340 pk en de aangepaste ZF achttraps automaat. De 20″ velgen liggen op run-flat banden en krijgen het gezelschap van reusachtige remschijven om dit gevaarte op gepaste wijze tot stilstand te brengen. Binnenin de Range Rover Sentinal krijgen inzittenden naast luxe en weelde ook een rookdetectiesysteem, een eigen zuurstofmachine, een afsluitbare brandstoftank en een nooduitgang achteraan.

De vanafprijs voor deze Range Rover Sentinal ligt op ongeveer €400.000 en is vanaf eind 2015 beschikbaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...