Dit is de nieuwe Renault Megane (2015)

Dit is de nieuwe Renault Mégane (2015)De vierde generatie Mégane is dé Renault primeur voor het Autosalon van Frankfurt.

Na 20 miljoen verkochte exemplaren komt Renault met een gloednieuwe Mégane die zich al jarenlang in het C-segment weet te nestelen voor de Fransen. Na de Espace, Talisman (Grandtour) en Kadjar slaagde Laurens van den Acker, hoofddesigner bij Renault, er wederom in om een herkenbaar geheel toch zo fris te laten wezen. Met een gapende grille, grote velgen, LED dagrijlichten in een unieke vorm en ook achteraan krijgt de verlichting veel aandacht, waarschijnlijk zal je in de basistrim toch een rustiger geheel verkrijgen. Mag het toch met wat meer flair, ga dan voor de nieuwe Mégane GT die het doet met aangedikte bumpers, RenaultSport badges, 18″ lichtmetaal en twee grote uitlaten achteraan.

Renault laat ook weten dat de nieuwe Mégane best veel verschilt van zijn voorganger, zo ligt hij lager tegen de grond (aerodynamica!) en groeide hij zowel voor- als achteraan met 4 cm. De wielbasis nam ook met 3 cm toe wat de binnenruimte ongetwijfeld ten goede komt. Qua interieurvormgeving, technische details en de lovende woorden omtrent het rijgedrag houden ze de lippen nog even stijf op elkaar, al vermoeden we dat je gerust even bij de Talisman en Espace mag spieken.

Inzake motorisaties voor deze Renault Mégane tasten we ook nog in het duister, toch vermoeden we dat het aan benzinezijde zal draaien om een 0.9 TCi (90 pk), 1.2 TCi (130 pk), 1.6 TCe (150 pk / 200 pk) en een 1.8 TCe (280 pk), deze laatste natuurlijk onder de magische Mégane RS noemer. Dieselliefhebbers (?) mogen kiezen uit een 1.5 dCi (95 pk / 110 pk) of de nieuwe 1.6 dCi (130 pk / 160 pk). Standaard gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met zes verzetten maar ook de EDC automaat zal hier te verkrijgen zijn.

Meer informatie volgt binnenkort tenzij Renault alle geheimen van de nieuwe Mégane pas op het Autosalon van Frankfurt zelf wil onthullen. Een marktintroductie zou normaliter wel nog in 2015 moeten plaatsvinden, voor de meer praktische Mégane Grandtour zal je tot 2016 moeten wachten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...