Ssangyong Tivoli krijgt dieselmotor en zevenzitter versie

Ssangyong Tivoli krijgt dieselmotor en zevenzitter versieDe hippe SsangYong Tivoli krijgt op het Autosalon van Frankfurt zijn dieselmotor, ook zit er een Tivoli XXL aan te komen.

SsangYong zal op het aanstaande Autosalon van Frankfurt (IAA) een nieuwe dieselmotor presenteren voor de Tivoli naast de alreeds beschikbare 1.6-liter benzinemotor. De Tivoli Diesel krijgt een evengrote cilinderinhoud maar prestatiecijfers worden nog even verzwegen (vermoedelijk 115 pk en 300 Nm). De Koreanen geven wel mee dat hij niet enkel krachtig, maar ook zuinig en stil zal wezen. Zowel de voorwiel- als vierwielaangedreven variant van de Tivoli is te combineren met deze nieuwe dieselmotor, ook mag je zonder probleem kiezen tussen de handbak of de automaat. In de meest zuinige versie spreekt Ssangyong van een beperkte CO2 uitstoot van 109 g/km, ideaal voor de zakelijke rijders onder ons dus.

Daarnaast brengt SsangYong wederom een gelikt XLV-Air conceptmodel mee wat voluit eXciting smart Lifestyle Vehicle zou betekenen. Concreet zou deze stijlstudie zich later vertalen in een grotere Tivoli, het is afwachten of we dan écht van een zevenzitter kunnen spreken al kan extra bagageruimte altijd van pas komen.

Lees hier onze eerste test met de SsangYong Tivoli!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...