Officieel: Audi SQ5 TDI plus [340 pk / 700 Nm]

Officieel: Audi SQ5 TDI plusNaast een extrasportieve S8 plus komt Audi nu ook met een straffe(re) SQ5 plus!

Vorig jaar kregen we de Audi SQ5 mee voor een testrit, voor het eerst voorzagen de Duitsers uit Ingolstadt een diesel-SUV in een Audi Sport uitvoering. Tot onze grote verbazing was het totaalpakket bijzonder geslaagd met de hoogte onderscheiding, toch is er duidelijk nog ruimte voor verbetering. Zo komt de SQ5 plus – met een kleine letter? – met 340 pk en 700 Newtonmeters koppel (+27 pk en + 50 Nm), geleverd door dezelfde 3.0-liter TDI V6. In de nieuwe configuratie zit het verbruik op 6,6 liter diesel per 100 km/u terwijl de CO2 uitstoot 174 g/km bedraagt! Deze Q5 topversie komt eveneens altijd met de befaamde quattro vierwielaandrijving.

Waar de reguliere SQ5 het nog moest doen met matgrijze accenten aan de buitenzijde mag de SQ5 plus het doen in het sinisterzwart, standaard krijg je ook de vijfspaaks 21″ velgen. Binnenin krijg je de beste materialen (leder, nappa, alcantara, koolstofvezel, chroom, …) in combinatie met een foutloze afwerkingsgraad, de personalisatiecatalogus is bovendien voldoende ruim om naar eigen smaak en budget iets leuks te maken.

Opteer je toch liever voor exclusiviteit, investeer dan €12.000 in het “Audi Exclusive Equipment Package” welke gelimiteerd is tot 100 exemplaren voor de SQ5 plus. Aan de buitenzijde krijg je dan de unieke Macaw Blue koetswerkkleur, ook binnenin gebruiken ze blauw als contrasterende touch.

We hopen deze SQ5 plus te mogen aanschouwen op het komende Autosalon van Frankfurt, in oktober is de Duitse lancering al voorzien met een vanafprijs van €67.700 wat slechts tweeduizend euro meer is dan de reguliere SQ5! De Belgische introductie volgt waarschijnlijk kort erop gezien het plaatselijke succes.

Lees hier onze rijtest met de Audi SQ5 3.0 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...