Officieel: Hyundai i20 Active

Officieel: Hyundai i20 Active (2015)Nog een interessante nieuwigheid voor het Autosalon van Frankfurt, de avontuurlijke Hyundai i20 Active!

Na een Indiaans debut in het eerste deel van dit jaar kregen we recentelijk nog een hoop spyshots van een Europese variant, nu komen de Koreanen zelf naar buiten met dit heugelijk nieuws. Vanaf het eerste kwartaal in 2016 zal deze stoere i20 Active te koop zijn in het dealernet, zijzelf zien dit als een volwaardige crossover waardoor dat de ix20 nog even buiten schot blijft. Technisch gezien blijft dit natuurlijk een vijfdeurs i20 met een extra portie beschermplastiek, verhoogde bodemvrijheid, een beschermplaat voor/achter en dakrails.

Zowel het interieur als het motorengamma wordt volledig overgenomen van zijn vijfdeurs evenknie, toch krijgt deze i20 Active de primeur van een nieuwe driecilinder benzine. Zo komt de nieuwe 1.0-liter T-GDi turbomotor in twee vermogens naar buiten, eentje met 100 pk en een topversie met 120 pk. Later dit jaar krijgen de andere i20’s dit blok ook ingelepeld. Prijzen zijn er op dit moment nog niet, vanop de beursvloer in Frankfurt bezorgen we jullie extra beeldmateriaal van deze urban adventure i20 Active!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...