Officieel: Hyundai Santa Fe facelift

Officieel: Hyundai Santa Fe faceliftDe grote Santa Fe is al sinds 2012 onder ons, hoog tijd dus voor Hyundai om een facelift te voorzien.

En met het grote Autosalon van Frankfurt voor de deur heeft Hyundai ook een mooi moment om die facelift te presenteren, of de grotere Grand Santa Fe per direct dezelfde metamorfose ondergaat is op dit moment nog niet duidelijk. Designmatig is het even zoeken naar de wijzigingen maar de Koreanen brachten de luxueuze SUV terug wat bij de tijd dankzij een nieuwe grille met dagrijlichten à la Tucson en strakkere karakterlijnen, ook het interieur werd opgefrist met een verbeterde afwerkingsgraad en dito materialen.

Qua rijhulpsystemen brengt deze facelift wel diverse interessante upgrades, zo krijgt de Hyundai Santa Fe vanaf nu een autonome remfunctie, adaptieve cruise control, dodehoeksensoren, rijbaanassistentie en intelligente verlichting, ook zal de Koreaan alarm slaan mocht je een aanrijding riskeren bij het achterwaarts uitparkeren. Het motorenaanbod blijft bij een 2.0-liter CRDi (150 pk) en 2.2-liter CRDi (197), vanaf heden voldoen deze viercilinders wel aan de strenge EURO6 norm. We verwachten een marktlancering van deze gefacelifte Santa Fe nog dit jaar.

Lees hier onze rijtest met de huidige Hyundai Santa Fe en Grand Santa Fe!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...