Officieel: DS 4 (Crossback) facelift

Officieel: DS 4 (Crossback) faceliftDS, de luxetak van Citroën, heeft een facelift klaar voor de DS4, grote nieuwigheid is de komst van een stoere DS4 Crossback uitvoering!

Na een carrière van bijna 5 jaar – en 110.000 verkochte exemplaren – is het hoog tijd voor een facelift van de DS4 dus heeft DS Automobiles na de vernieuwde DS5 een tweede wapenfeit vast. Vooraan is deze opfrisbeurt het meest ingrijpende met een indrukwekkende grille die zo van een conceptmodel zou kunnen komen. Daarnaast volgen de luxueuze Fransen het gekende facelift recept: LED technologie voor de verlichting, nieuwe kleuren/velgen, opgefriste interieur, betere materialen, innovatieve connectiviteit (Apple CarPlay / Android Auto), … DS benadrukt expliciet dat het premium interieurimago nog steeds op post blijft, we zijn benieuwd!

Samen met de vernieuwde DS4 komt de DS4 Crossback naar buiten als alternatief voor de avonturiers onder ons. Met behulp van een hogere bodemvrijheid, zwarte wielen, aangedikte wielkastbescherming en speciale dakdragers moet de DS4 Crossback een antwoord zijn op je innerlijke zoektocht naar avontuur, duik toch best niet te diep het bos in met deze Fransman.

Qua motoren krijgen we enkele verbeteringen wat we ook al zagen bij Citroën met hun reguliere C4, het aanbod blijft bij drie diesels en evenveel benzinemotoren. De nieuwe instapper aan benzinezijde is een PureTech (130 pk), daarnaast volgen twee verbeterde THP viercilinders (165 of 210 pk). Bij de dieselmotoren kan er gekozen worden uit drie geoptimaliseerde BlueHDi blokken (120, 150 of 180 pk).

Deze nieuwe DS Quatre beleeft zijn wereldpremière tijdens de IAA te Frankfurt, nog dit jaar zou hij in het dealernet moeten opduiken. Prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...