Preview: Mercedes C-Klasse DTM (2016)

Preview: Mercedes C-Klasse DTM (2016)In 2016 gaat Mercedes aan de slag met een nieuwe DTM racer op basis van de C-Klasse Coupé!

In het DTM – Deutsche Tourenwagen Masters – strijden de Duitse (premium)constructeurs om de felbegeerde eindoverwinning, naast het F1 gebeuren is deze raceklasse misschien wel dé populairste autosport bij onze Oosterburen. Team Mercedes heeft traditiegetrouw een C-Klasse Coupé ter beschikking en doet dat niet slecht, zo behaalden ze 85 overwinningen op 159 deelnames! Maar nu er een nieuwe C-Klasse Coupé is mag ook het DTM raceteam beginnen dromen over hun nieuwe bolide, met enkele schetsen maakt Das Haus ons alvast even warm.

Als basis nemen de Duitsers de leukste uitvoering, namelijk de Mercedes-AMG C63 S Coupé, waarna er een aangepaste bodykit wordt voorzien met brede wielkasten, een reusachtige spoiler en véél verluchtingsgaten om de koeling te garanderen. Of deze generatie C-Klasse Coupé het succes van Mercedes in de DTM kan verderzetten zullen we pas in het volgende seizoen (2016) weten, sowieso krijgt hij bekend gezelschap van de safety car uit dezelfde stal!

update 04/09: een eerste duidelijke foto!
Mercedes-C-Klasse-Coupe-DTM-2016

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...