Skoda Superb Greenline is zuiniger dan ooit! [95 g/km CO2]

Skoda Superb Greenline is zuiniger dan ooitNa de lancering van de nieuwe Superb (Combi) brengt Skoda ons nu de superzuinige Greenline variant!

Op het Autosalon van Frankfurt krijgen we bij Skoda de gloednieuwe Superb Greenline te zien, zowel als strakke Sedan en als praktische Combi. Beiden zijn voorzien van een aangepaste 1.6-liter TDI dieselmotor met 120 pk en een manuele versnellingsbak met zes lange verzetten. Hierbij is een normverbruik slechts 3,7 liter per 100 km mogelijk, dit in combinatie met een CO2 uitstoot van 95 g/km. Hiermee geraakt de Skoda Superb Greenline – in theorie – maar liefst 1.780 kilometer ver met een volle brandstoftank, zelfs met een hoger verbruik in de praktijk is deze Tsjech een volleerde zuinigheidskampioen.

De magie achter de Superb Greenline zit hem in een efficiënt brandstofprogramma, een start/stopsysteem, een slimme schakelindicator en remregeneratie. Ook de geoptimaliseerde aërodynamica doet zijn duit in het zakje met een verlaagd onderstel (15 mm) en een kleine achterspoiler. Vanuit Frankfurt bezorgen we jullie meer beeldmateriaal, ook bevragen we ons naar een prijsindicatie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...