Spyshots: Renault Megane 2015

Spyshots: Renault Mégane 2015De huidige Mégane gaat al mee sinds 2008, hoog tijd dus voor Renault om met een volledig nieuwe generatie naar buiten te komen.

De Mégane voert de strijd binnen het C-segment voor de Fransen uit Boulogne, zo kreeg de 3e generatie in 2012 nog een beperkte facelift. Ondertussen onderging het volledige Renault gamma – Twingo, Clio, Captur, Espace, Kadjar, … – een grondige make-over, hoog tijd om van het vlaggenschip ook eens werk te maken. Als alles goed loopt krijgen we heel wat designelementen van de gloednieuwe Talisman en Espace, de Nederlander Laurens Van den Acker weet ondertussen hoe hij een knappe wagen moet tekenen. Naast een hatchback verwachten we natuurlijk in de loop van de tijd een Coupé en Grandtour, de levensverwachtingen voor een nieuwe Mégane CC zijn eerder beperkt..

De laatste maanden steeg het aantal Mégane prototypes – met steeds minder camouflage – gevoelig, een onthulling is dus voor binnenkort. Het meest logische zou een onthulling op het Autosalon van Frankfurt in september zijn maar dat lijkt misschien wel te vroeg dag, een conceptmodel op de stand zou ons dan weer niet verrassen. Op onderstaande foto’s zien we al een deel van het vernieuwde interieur, de reusachtige tablet als boordcomputer zal hier – in de beter uitgeruste Mégane’s – ook zijn opwachting maken.

Concerngenoot Nissan heeft een technisch identieke Pulsar in het gamma dus daar kunnen we al even spieken voor het toekomstige motorenaanbod, vooral de nieuwe TCe driecilinderturbo zou het goed moeten gaan doen. Sportievelingen rekenen dan weer op de Renault Sport afdeling voor een waardige opvolger voor de legendarische Mégane RS!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...