Toyota Mirai arriveert in Belgie! [waterstof]

Toyota Mirai arriveert in België! [waterstof]In Amerika en Azië is de Toyota Mirai, een waterstofwagen voor het volk, al een tijdje beschikbaar, recent zette de ecologische Japanner ook voet op het Europese continent!

Terwijl de andere autoconstructeurs hun gamma nu volop aan het voorzien zijn van hybride technologie kan pionier Toyota al kijken naar de volgende stap. De Japanse autoreus ziet heel wat toekomst in waterstofaangedreven modellen en de Mirai is daarvan het eerste voorbeeld, het kaapt ook de titel weg van ’s werelds eerste in serie geproduceerde brandstofcelberline. In het thuisland en Amerika was de wagen alreeds gecommercialiseerd in december, in het hippe Los Angeles zie je ze zelfs al zeer frequent opduiken in het straatbeeld.

De Mirai komt maar liefst 15 jaar na de Prius die een ware revolutie ontketende in autoland, zeer binnenkort krijgen we van die laatste een nieuwe (4e) generatie. De Toyota Mirai doet nog beter, hij maakt dan ook gebruik van waterstof als brandstof en stoot enkel waterdamp uit waarmee hij nog milieuvriendelijker is! Voor de rest ziet – en rijdt – de Mirai er net uit zoals een conventionele wagen, het tankprocédé is ook geheel eenvoudig. Met een rijbereik van 480 kilometer doet hij het bovendien ook al een pak beter dan de gemiddelde elektrische wagen.

Maar het netwerk van waterstoftankstations is nog behoorlijk schaars – lees: slechts twee publiek toegankelijke pompen in België – dus de kans is klein dat je hem hier zal tegenkomen. De Europese lancering is daarom momenteel ook voorbehouden voor Duitsland, Denemarken en Groot-Brittanië wegens de bestaande infrastructuur daarginds, zodra de situatie in andere landen gunstiger wordt kan de Toyota Mirai daar ook gelanceerd worden. In Duitsland betaal je ongeveer €66.000 – exclusief belastingen – voor deze waterstofwagen, Toyota hoopt op een tweehonderdtal wagens te slijten in 2015 en 2016.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Toyota Mirai arriveert in België! [waterstof]"

  1. Wolf 21-08-2015 om 19:13

    Op basis van het uiterlijk mogen ze meteen de haven in gereden worden. Wat een gedrocht. Kom op Toyo huur eens een Italiaanse of Duitse designer in

Reageer

Reactie aan het plaatsen...