Dit is de nieuwe Kia Optima 2016

Dit is de nieuwe Kia Optima 2016Iets vroeger dan voorzien duikt de nieuwe Kia Optima op net voor zijn onthulling op het Autosalon van Frankfurt in september.

De nieuwe Optima horen we jullie al denken? Was die niet net vernieuwd in april? Dat is effectief het geval maar was eerder een Amerikaans model, de Europese markt krijgt een licht gewijzigde Optima om hier voldoende slaagkansen te krijgen in een moeilijk segment. De verschillen zitten hem in een andere grille, nieuwe koplampen en gewijzigde bumperset achteraan. Qua afmetingen groeit deze Kia ietwat in alle richtingen wat wederom ten goede komt van de interieurruimte. Dat zal een stuk meer premium worden dankzij hoogwaardige materialen en een knappe afwerkingsgraad.

Op vlak van motoren rekenen de Koreanen in Europa voornamelijk op de 1.7-liter CRDi die 141 pk en 340 Nm meekrijgt, steeds gekoppeld aan een manuele zesbak. Vanaf nu staat er ook een efficiënte zeventraps automaat met dubbele koppeling op de optielijst. Naast een nieuwe Optima Hybrid zou er ook snellere Optima GT met 200 pk in de pijpleiding zitten, de langverwachte Optima Wagon – op basis van de knappe Sportspace Concept – zou er volgens de laatste geruchten niet inzitten wegens te concurrentieel voor de stoere Sorento!

Een digitale onthulling zal nu niet meer lang op zich laten wachten, in Frankfurt staan we voor het eerst oog in oog met de nieuwe generatie Kia Optima. Een Belgische marktintroductie zal iets zijn voor eind 2015.

Lees hier onze rijtest met de huidige Kia Optima!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...