Preview: Audi e-tron quattro Concept

Preview: Audi e-tron quattro ConceptIn aanloop van het Autosalon van Frankfurt geeft Audi al wat meer informatie omtrent het Q6 e-tron quattro Concept.

Na eerdere geruchten en een eerste teaser was het al vrij duidelijk dat de heren uit Ingolstadt werken aan een full electric premium crossover coupé, van ons mag je gerust Q6 zeggen. Dit innovatieve concept zal zich dan ook tussen de Q5 en Q7 nestelen qua afmetingen en marktpositionering, toch moet je voor 2018 nog geen productie-exemplaar verwachten. Dat geeft de ingenieurs nog even de tijd om alles goed op punt te zetten, het designteam mag zich intussen volledig uitleven met een hightech interieur en een futuristisch lijnenspel.

Het rijbereik van elektrische wagens is vandaag de dag nog steeds het pijnpunt, daarom werkt Audi samen met ervaringsdeskundigen Samsung en LG. Zij beloven een rijbereik van meer dan 500 kilometer alvorens je terug aan de stekker moet, alvast een veelbelovende uitspraak. Voor de aandrijving rekent de toekomstige Q6 op een trio van elektromotoren volgens een soortgelijk principe als de R8 e-tron, naar goede Audi gewoonte krijgt deze luxe SUV ook quattro vierwielaandrijving mee.

Op het Autosalon van Frankfurt zal dit Audi e-tron quattro Concept heel wat aandacht genereren, we kijken alvast uit naar hoe dit zich in de toekomst zal vertalen naar de realiteit. De aankomende Tesla X heeft hiermee ook eindelijk een waardige concurrent!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...