Officieel: Mercedes C-Klasse Coupe

Officieel: Mercedes C-Klasse CoupéNa een lange mediacampagne haalt Mercedes eindelijk het doek van de knappe C-Klasse Coupé!

Momenteel kan je bij Mercedes een C-Klasse bestellen als Berline en Break, volgend jaar komt er nog een Cabriolet en nog voor het einde van dit jaar staat deze Coupé bij de dealers. Het designteam van Mercedes kreeg iets meer vrijheid doordat er een paar deuren verdwijnen, de gelijkenissen met de S-Klasse Coupé kunnen we enkel maar als een compliment beschouwen. Na de eindeloze teasers en spyshots was het knappe design wel geen verrassing meer, wanneer we hem op het Autosalon van Frankfurt in september zelf kunnen aanschouwen verwachten toch een stevige portie magie en bewondering. In vergelijking met zijn – minder succesvolle – voorganger is deze generatie C-Klasse Coupé – interne code: C205 – iets langer, breder en groeide de wielbasis gestaag.

Bij de lancering voorziet Das Haus vier benzinemotoren en twee diesels, in de toekomst zullen er misschien nog wel andere mogelijkheden uit het brede C-Klasse motorengamma overkomen. Starten doe je met een C180 Coupé (1.6-liter viercilinder – 156 pk) waarna het doorgaat met de tweeliter blokken C200 (184 pk), C250 (211 pk) en de C300 (245 pk). Dieselen doe je met de C220d (170 pk) of de C250d (204 pk). De allerleukste C-Klasse Coupé krijgt van nature AMG op zijn bips geplakt, ook hier krijgen we een C63 (476 pk) en C63 S (510 pk) maar daarvoor moeten we nog wachten tot 19 augustus!

Het interieur is natuurlijk bijzonder kwalitatief afgewerkt, achteraan zijn er slechts twee zitplaatsen voorzien. Alle gekende gadgets en veiligheidssystemen komen over van de Berline en Break, denk dus maar aan adaptieve cruise control, 360° camera, active parking assist, lane keeping assist, luchtvering, … Een vernuftige feature is de connectie tussen de airco en de navigatie, wanneer je door een tunnel zal rijden weet de C-Klasse Coupé dat hij de luchtventilatie intern moet houden om zo schadelijke gassen te vermijden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...