Officieel: Lexus GS facelift

Officieel: Lexus GS faceliftNa een gezegende carrière van enkele jaren is de tijd rijp voor een facelift voor de Lexus GS!

De Lexus GS probeert het op zijn eigenste manier – lees: hybride – te doen in het hogere premiumsegment. Gezien de ijzersterke – Duitse – concurrentie is de Japanner tot een underdog veroordeeld, met een beperkte facelift wil deze Lexus GS de strijd terug wat aanwakkeren.

Op vlak van visuele wijzigingen is de grille vooraan een stuk agressiever en volledig in de lijn met de rest van het gamma, daarnaast krijgen we nieuwe lichtblokken met LED technologie en kleine aanpassingen aan de bumpers. Binnen groeien zowel de boordcomputer als het centraal geplaatste navigatie- en infotainmentsysteem. In de optielijst komen er wat nieuwe veiligheidssystemen (intelligente verlichting, voetgangersdetectie, botswaarschuwing, ..), nieuwe interieurbekledingen en extra velgen.

Onder de motorkap schuilt de grootste nieuwigheid van deze facelift, de introductie van een nieuwe 2.0-liter benzinemotor (244 pk – 350 Nm) onder de GS200t noemer. In tegenstelling tot de Lexus RC200t en IS200t krijgen we in België deze nieuwe benzinemotor niet voor de GS, hier blijven we het doen met een GS300h (233 pk) en GS450h (345 pk). In het najaar komt daar ook nog een GS-F bij die de atmosferische 5.0-liter V8 met 476 pk meekrijgt van de RC-F!

We vermoeden een lancering tegen ons eigenste Autosalon van Brussel in januari 2016, tegen dan hebben we ongetwijfeld ook al prijzen van de vernieuwde Lexus GS!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...