Officieel: BMW M4 GTS Concept

Officieel: BMW M4 GTS ConceptAlvorens we die extrasportieve BMW M4 Coupé krijgen moeten we het nog even doen met dit gelikte M4 GTS Concept!

Ook BMW heeft iets speciaals meegenomen naar het Pebble Beach Concours d’Elegance om de aandacht naar zich toe te trekken, namelijk een sinisterzwarte M4 GTS Concept met contrasterende oranje accenten. Om het gewicht te drukken werd de motorkap uitgevoerd in koolstofvezel en voor betere koeling werden de luchthappers vooraan ietwat groter. Achteraan zien we dan weer een spoiler om downforce op te wekken. Andere nieuwigheden zijn de multispaaks 19″ / 20″ lichtmetalen velgen en de OLED lichtblokken.

Onder de motorkap ligt nog steeds de befaamde 3.0-liter TwinPower Turbo zes-in-lijn, over vermogenscijfers zwijgen ze nog even in München. Waar ze wel over kunnen blijven praten is de waterkoeling, iets wat BMW ook al toepaste bij de M4 Safety Car voor de MotoGP. Volgens de Duisters is deze technologie productierijp waardoor we dit ongetwijfeld zullen terugzien bij de toekomstige M4 GTS ergens volgend jaar. Deze volgt de vorige M3 GTS op die gekenmerkt werd door zijn instelbare achterspoiler, beperkte gewichtsreductie én oranje koetswerkkleur.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...