Video: Chris Harris test de Aston Martin Vantage GT12

Video: Chris Harris test de Aston Martin Vantage GT12Zelfs op een nat circuit haalt onze favoriete Youtube’er alles uit deze hardcore Aston Martin Vantage GT12!

Als zwanenzang voor de huidige Vantage familie voorzag Aston Martin begin dit jaar in Genève een leuke special edition, de Vantage GT3. Concurrent Porsche vond die naamgeving maar niets en klaagde de Britten ei-zo-na aan en de ultieme Vantage werd omgedoopt tot Vantage GT12. Slechts 100 exemplaren zullen er gebouwd worden – met een stevig prijskaartje – en de eerste exemplaren worden geleverd in oktober, erna is de tijd nu wel rijp voor een volwaardige opvolger.

Desondanks een Porsche 991 GT3 RS, McLaren 675 LT of Ferrari 458 Speciale waarschijnlijk een tikkeltje méér track georiënteerd zijn kan je zonder problemen aan de slag op het circuit met deze brutaal klinkende Aston Martin GT12! De krachtbron (6.0-liter V12 – 600 pk) en transmissie komen over uit de reguliere Vantage V12 S maar kregen een aangepaste setup, de reusachtige spoiler achteraan zorgt gelukkig voor een pak downforce.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...