Officieel: Hyundai Vision G Concept Coupe

Officieel: Hyundai Vision G Concept CoupéMet de Hyundai Genesis Sedan waren we al onder de indruk van het Koreaanse potentieel in het hogere segment, dit knappe Coupé Concept bevestigt die progressie.

Met de Vision G Concept Coupé trekt Hyundai eind deze week naar het Pebble Beach Concours d’Elegance in Los Angeles om daar een klein deel van de aandacht op te eisen. Dat is geen gemakkelijke opdracht want het beste van de autowereld zal daar aanwezig zijn, toch wist Peter Schreyer opnieuw de juiste lijnen te tekenen.

De Vision G Concept Coupe krijgt een agressieve – en grote! – grille vooraan, reusachtige velgen, aflopende daklijn en dubbele uitlaat achteraan, binnenin heerst er ook een behoorlijk premium gevoel met vier knappe zetels, een highend Lexicon soundsystem en digitale meterset. Als het ooit tot een productie-exemplaar komt – een nieuwe Genesis Coupé bijvoorbeeld – zal het wel een stuk minder futuristisch zijn. Onder de motorkap zit er bovendien een 5.0-liter V8 met 420 pk en 518 Nm.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...