Suzuki Baleno herrijst in Frankfurt

Suzuki Baleno herrijst in FrankfurtNa een eerdere carrière in de vorige eeuw krijgen we op het Autosalon van Frankfurt een nieuwe Suzuki Baleno!

Tussen 1995 en 2002 kon je bij de Suzuki dealer op de hoek de compacte Baleno terugvinden, zowel als hatchback, sedan en stationwagen. Volgende maand blaast de Japanse autoconstructeur de Baleno naam terug leven in, wie het allemaal wat volgt had het kunnen voorspellen op basis van de iK-2 Concept. Die conceptuele voorbode stond op de stand van Suzuki tijdens het Autosalon van Genève in maart, qua afmetingen zou de nieuwe generatie Baleno (4m x 1,92m x 1,45m) wel een stuk groter – lees: ruimer – worden dan zijn voorganger.

Daarmee stijgt hij volgens de autologica uit het B-segment richting het C-segment, toch vermoeden we eerder tussenmaatje. Behalve een strakke – maar wederom grijze – foto moeten we nog wachten op (extra) informatie tot wanneer de IAA in Frankfurt van start gaat. Behalve een hatchback uitvoering zou een hippe crossover het hier sowieso ook niet slecht doen, een Baleno sedan zal het waarschijnlijk weer niet halen. Motorisch rekent Suzuki op de 1.0-liter Boosterjet benzinemotor die dankzij het gebruik van turbo’s niet moet onderdoen qua vermogen dan de concurrentie.

Suzuki Baleno herrijst in Frankfurt

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...