Krijgen we een nieuwe Citroen Mehari? [C4 Cactus]

Krijgen we een nieuwe Citroën Méhari op basis van de C4 Cactus?Ook de hippe Citroën Méhari lijkt op zijn terugweg, in Frankfurt krijgen we alvast een voorbode!

De Citroën Méhari was in productie tussen ’68 en ’88 en was technisch gezien gerelateerd aan de eveneens legendarische 2CV. De naam verwijst naar de “méhariste”, een Franse koloniale soldaat uit Algerije die een kameel berijdt. Initieel was dit dan ook een militair voertuig, nu is het vaak een ideale cruiser voor op zondag even te flaneren aan de kust. Ongeveer 150.000 exemplaren werden er gebouwd in allerhande uitvoeringen, de laatste tijd zijn ze zeer gewild op de automarkt wegens hun recreatief karakter.

Met de C4 Cactus heeft Citroën al een behoorlijk onorthodox model in het gamma, toch lijkt een Méhari revival een sinecure. Tijdens het Autosalon van Frankfurt zullen de Fransen al een tipje van de sluier lichten, vermoedelijk in een conceptvorm om zo naar eventuele interesse te polsen. Of ze het ook zullen aandurven om het dak te verwijderen zal de toekomst uitwijzen, met de hedendaagse strenge veiligheidsnormen lijkt dat alvast een brug te ver. In het verleden zagen we met de Lacoste Concept al eens een soortgelijke voorbode.

Krijgen we een nieuwe Citroën Méhari op basis van de C4 Cactus?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...