Mercedes B-, CLA- & GLA-Klasse krijgen nieuwe motoren / updates

Officieel: Mercedes B-Klasse facelift 2015 [W246]Onze woorden omtrent de CLA Shooting Brake waren nog niet koud en Mercedes voorziet al diverse updates voor de B-, CLA- en GLA-Klasse!

Recentelijk kreeg de Mercedes A-Klasse een volwaardige facelift met aangescherpte looks, extra personalisatie, nieuwe technologie en verbeterde motoren. We verwachten een soortgelijke update voor de rest van het compacte Mercedes gamma, met deze update voorzien ze toch stiekem al een verbetering van de bestaande modellen omdat ze een ware goudmijn zijn voor de premiumconstructeur-mét-ster uit Stuttgart. Ook de vernieuwde naamgeving wordt vanaf deze update doorgevoerd naar de instappers.

Alle wagens kunnen vanaf heden beroep doen op het adaptieve DYNAMIC SELECT dempingsysteem dat we al kennen uit de hoger gepositioneerde modellen. Met behulp van een schakelaar kies je tussen Comfort, Sport, Eco of een persoonlijke samenstelling, de GLA krijgt er nog een Offroad setup bij. Hiermee bepaal je de karakeristieken van jouw Mercedes, in de volksmond pas je gewoon de gasrespons, stuurgevoel en de ophanging aan. Tegen het volgende kalenderjaar moet je ook beroep kunnen doen op Apple CarPlay en MirrorLink voor verregaande connectiviteit met je smartphone. Daarnaast worden de krachtige 250 topuitvoeringen ook beschikbaar met een manuele versnellingsbak, nog meer rijplezier dus!

De nieuwe Mercedes B-Klasse krijgt met deze update twee nieuwe dieselmotoren. De B 160 wordt de instapper aan benzinezijde met 102 pk en 180 Nm terwijl de nieuwe B 180d BlueEFFICIENCY het aan dieselzijde met 109 pk en 260 Nm doet. Belangrijk is hier de beperkte uitstoot (94 g/km CO2) en dito verbruik (3,6 l/100 km). Beide nieuwkomers kunnen bovendien tot 190 km/u doorgaan terwijl je met de sprinttijd van meer dan 10 seconden beter niet te stoer doet aan het stoplicht.

Je kan vanaf nu ook de sterke diesels van de CLA-Klasse (CLA 200d en CLA 220d) combineren met 4MATIC vierwielaandrijving terwijl ook hier de CLA 180d (109 pk / 260 Nm) als instapper functioneert. Met slechts 101 g/km CO2 en een gemiddeld verbruik van 3,9 liter diesel per 100 km kan je vanaf nu ook stijlvol leasen. De CLA 250 Sport (4MATIC) uitvoeringen krijgen een vermogenstoename van 7 pk waardoor ze nu aftikken op 218 pk.

Diezelfde vermogenstoename is ook voorzien bij de GLA 220 d (4MATIC) die nu 177 pk meekrijgt terwijl de CO2 uitstoot op 110 g/km blijft. Hiermee kan je in 7,7 seconden accelereren vanuit stilstand naar 100 km/u, de topsnelheid ligt op 223 km/u. Voor de digibeten stelt Mercedes ook het 7″ of 8″ grote(re) infotainmentscherm ter beschikking.

Last but not least laat Das Haus ook weten dat je zowel de B- als GLA-Klasse vanaf december kan bestellen in het trendy Elbaite Green Metallic, een kleur dat we voor het eerst zagen bij de A-Klasse facelift!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes A, B, CLA (Shooting Brake) en GLA-Klasse!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...