Is dit de Ferrari F12 GTO / Versione Speciale?

Is dit de Ferrari F12 GTO / Speciale?In Maranello dook gisteren deze speciale Ferrari F12 Berlinetta op, hebben we hier te maken met een extra première voor het Autosalon van Frankfurt?

Dat Ferrari al een poos werkt aan een speciale uitvoering van de F12 Berlinetta was al een tijdje duidelijk. Eerst gingen we er vanuit dat het om een facelift zou gaan, nu zouden we toch een volledig nieuwe variant krijgen net zoals zijn 599 GTB Fiorano ook kreeg toen hij op het einde van zijn carrière als GTO uitkwam. Omtrent de naamgeving is er nog niets bekend, naast F12 GTO – Gran Turismo Omologato, homologatiespecial – doen F12 Speciale of Versione Speciale het ook goed bij de bookmakers.

Met een gewaagde styling op deze banaangele F12 wil Ferrari de vele tuners een stap voor zijn, we geven de Italianen natuurlijk nog even het voordeel van de twijfel. Om de vele – vervelende – spionagefotografen een hak te zetten zou Ferrari ons ook op het verkeerde been kunnen zetten al is dat zeer ver gezocht. Hoe dan ook, we verwachten een extra verrassing in Frankfurt naast de 488 Spider.

Dankzij vermogende klanten hebben we ook al een zicht op de eerste prestatiecijfers. De 6.3-liter V12 zou 780 pk en 725 Nm weten te generen, allemaal richting de achteras! Op de weegschaal zou 1.415 kg verschijnen en de 0-100 km/u sprint is voorbij in minder dan 3 seconden, niet slecht voor een comfortabele Gran Turismo.

Is dit de Ferrari F12 GTO / Speciale?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...