Officieel: Lexus RC 200t [245 pk / 350 Nm]

Officieel: Lexus RC 200t [245 pk / 350 Nm]Net zoals bij de Lexus IS is ook de RC Coupé binnenkort te verkrijgen met een conventionele benzinemotor.

Momenteel is de Lexus RC in het dealernet enkel te verkrijgen als extra sportieve RC F uitvoering, gekenmerkt door zijn 5.0-liter atmosferische V8 met 476 pk. In het najaar komt er ook een RC 300h met de gekende hybride setup, de sportievelingen kunnen dan weer opteren voor de nieuwe 2.0-liter viercilinder benzinemotor.

Net zoals bij de nieuwe IS 200t krijgt deze 245 pk en 350 Nm, steevast gekoppeld aan een achttrapstransmissie met sportieve Sport Direct Shift inborst. Hiermee overbrug je de 0-100 km/u sprint in 7,5 seconden, ligt de topsnelheid op een gezonde 230 km/u en blijft de CO2 uitstoot beperkt tot 166 g/km. De Belgische lancering van deze twee nieuwe motorisaties voor de Lexus RC zijn voorzien voor het komende Autosalon van Brussel in januari, tegelijk komt er ook een RC F SPORT uitrustingsvorm met extra sportieve accenten en een sperdifferentieel. Prijzen hebben we tegen dan!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...