Spyshots: Hyundai i20 Cross

Spyshots: Hyundai i20 CrossNaast een Coupé en WRC uitvoering plant Hyundai ook nog een avontuurlijke Cross variant op basis van de nieuwe i20.

De Hyundai i20 moet zichzelf bewijzen in de stad terwijl de hippe consumenten ongetwijfeld kiezen voor die blitse i20 Coupé, avonturiers bleven tot voor kort op hun honger zitten. China kreeg ondertussen een ix25 en India deed het met een i20 Active, nu lijkt deze laatste ook richting Europa te komen met zijn verhoogde koetswerkbouw en beschermplastics. Volwaardig offroaden zal er niet inzitten maar je kan iets gemakkelijker ruwe ondergrond overleven, ideaal voor onze Franstalige landgenoten!

Momenteel is het prototype nog voorzien van een stevige portie camouflage om het uiteindelijke design goed te verstoppen, toch zal de i20 Cross – naam nog niet officieel – grotendeels overeenstemmen met zijn Aziatische evenknie. Voor het motorengamma en interieurbekleding kijk je best even naar de rest van het i20 gamma, een onthulling zou al voor het komende Autosalon van Frankfurt kunnen zijn! In het segment van de crossovers en compacte SUV’s is er concurrentie genoeg, voor een stoere B-segmenter ben je aangewezen op de Volkswagen CrossPolo en Dacia Sandero Stepway.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...