Is dit de Audi Q6 e-tron Concept?

Is dit de Audi Q6 e-tron Concept?Traditiegetrouw pakken de Duitse premiumconstructeurs op de grote autosalons uit met een interessant conceptmodel, hebben we hier dan te maken met de langverwachte Q6?

De officiële communicatie uit Ingolstadt bleef beperkt tot “Matrix OLED-technologie maakt zijn debuut in een concept car op de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt” maar ondertussen doken er ook al twee (gelekte?) foto’s op van een grote SUV met aflopende daklijn. Gezien de Q7 reeds in het dealernet zit en Audi al lang praat over een Q6 afgeleide kan je daarvan wel iets maken, toch krijgen we naar goede gewoonte eerst een conceptmodel om te polsen naar eventuele interesse.

Onderhuids zouden we hier ook te maken hebben met een volledig elektrische e-tron aandrijving, in de wandelgangen praat men zelfs over drie elektromotoren. Twee voor de achterwielen en een derde voor de transmissie, dat is inderdaad een ander principe dan bij de R8 e-tron die het slechts met twee elektromoren moet doen. Als Audi in Frankfurt effectief een Q6 e-tron Concept voorstelt is het duidelijk dat ze zich niet enkel richten op de BMW X6 en Mercedes GLE-Klasse Coupé, ook de Tesla X mag zijn borst nat maken!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...