Federale wegpolitie kiest voor de BMW 328i Berline

Federale wegpolitie kiest voor de BMW 328i BerlineOm de misdaad nog sneller beter te bestrijden vernieuwt de Belgische Federale Wegpolitie haar wagenpark met de BMW 328i Berline.

De oplettende politievriend had het waarschijnlijk al opgemerkt tijdens de nationale defilé in Brussel, de Belgische politie – meer specifiek de wegpolitie – heeft nieuwe BMW’s gekregen. Tegen het einde van de zomervakantie zal BMW België maar liefst veertien 328i exemplaren opleveren (245 pk / 350 Nm), geliefkoosd wegens hun betrouwbaarheid, efficiëntie en krachtige viercilinder. Deze politiemensen moeten bij interventies natuurlijk ten alle tijden kunnen rekenen op een performante wagen. Na de recente facelift voor de BMW 3-Reeks werd de 328i omgedoopt naar 330i (met 7 extra pk’s), de overheid heeft hier ongetwijfeld een koopje kunnen doen met deze “oude” modellen.

Of alle Bimmers voorzien zullen worden van de gekende – opzichtige – politiestriping is niet zeker, omtrent eventuele vermogensupgrades voor onze Hoeders Van De Wet wordt er ook in alle talen gezwegen. Naast flitsen en hardrijders pakken houdt de wegpolitie zich gelukkig ook bezig met het zo snel mogelijk afhandelen van verkeersongevallen, daarvoor kunnen ze beroep doen op een wagenpark van ongeveer 500 beschikbare bolides en motorfietsen. Net zoals de rest van de Belgische bevolking zijn ze bij de Federale wegpolitie behoorlijk fan van BMW, in het verleden (tussen 2010 en 2012) werden er al eens 60 325d Berlines (E90) aangekocht.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Federale wegpolitie kiest voor de BMW 328i Berline"

  1. Wolf 16-08-2015 om 19:49

    Waarom geen break??

    • BNNY 17-08-2015 om 9:48

      De Federale Wegpolitie is voornamelijk een interventie-eenheid, ze moeten dus voornamelijk snel ter plaatse zijn.. Afhankelijk van hun eerste bevindingen komen er nog andere eenheden te hulp

Reageer

Reactie aan het plaatsen...