Spyshots: Opel Astra Sports Tourer 2016

Spyshots: Opel Astra Sports Tourer 2016Opel maakt zich klaar voor de lancering van de nieuwe Astra in Frankfurt, ondertussen werken de ingenieurs verder door aan de praktische Sports Tourer uitvoering!

De nieuwe Astra is een zeer belangrijk model voor de Duitsers uit Rüsselsheim, daarom dat we naast een reguliere hatchback ook enkele afgeleide modellen mogen verwachten. Naast een meer volumineuze Astra Sports Tourer is de Sports Sedan berline uitvoering ook al bevestigd in de wandelgangen net zoals een OPC opvolger, omtrent de Astra GTC tweedeurs coupé blijft het akelig stil bij Opel. Ongetwijfeld zal het veel afhangen op de nieuwe K generatie het succes kan versterken, de breakuitvoering zal het bijvoorbeeld in België alvast zeer goed doen op de zakelijke markt.

Tot in het midden volgt de nieuwe Astra Sports Tourer zijn vijfdeurs broertje, vanaf dan volgt hij zijn eigen weg met natuurlijk een grote kofferruimte als grondgedachte. De huidige generatie kan overweg met 1.550 liter bagage, de nieuwkomer doet het minstens even goed! Desondanks het testexemplaar nog voorzien is van een stevige portie camouflage kunnen we toch al geïntegreerde dakrails, een subtiele kofferspoiler en diepe karakterlijn op de flanken herkennen. Zowel het interieur als het motorenaanbod zal wel volledig gelijk lopen met de vijfdeurs Astra.

Tijdens het Autosalon van Frankfurt in september zal de nieuwe generatie Astra zo goed als zeker alle aandacht krijgen, voor de onthulling van de Astra Sports Tourer moeten we nog even wachten. Met voornamelijk een Europese doelgroep voor een dergelijke break maakt het Autosalon van Brussel (januari 2016) alvast een (kleine) kans, Genève (maart 2016) is natuurlijk een interessante gelegenheid om de praktische Duitser voor te stellen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...