De laatste autotrends in Belgie [wijkopenautos.be]

Adventorial: De laatste autotrends in België [wijkopenautos.be]De Lexus NX300h, de Mercedes-Maybach S600 en de Ferrari 488 GTB. Wanneer uw ogen beginnen te stralen en u precies weet welke modellen dit zijn, bent u waarschijnlijk een echte autokenner. Zeker wanneer u ook het laatste nieuws over Top Gear op de voet hebt gevolgd, is er geen ontkomen meer aan: u bent van het laatste autonieuws op de hoogte. Maar wist u ook dat er een grote verandering plaatsvindt onder de benzine- en dieselwagens? De ooit zo populaire dieselwagen doet een aantal flinke stappen terug. Dan vraagt u zich af: “Wat is er gaande op de automarkt?”

In België is er een kleine daling op de automarkt merkbaar. De eerste vijf maanden van 2015 werden er 238.998 personenauto’s verkocht. Dit zijn er ruim 5.800 minder dan de eerste vijf maanden van vorig jaar. Dit is geen verrassing, want in veel landen in Europa zijn er de laatste jaren klappen gevallen op de automarkt. Het merk dat vanaf januari 2015 tot nu toe het best wordt verkocht, mede dankzij zuinige modellen met benzinemotor, is Renault met 8.069 ingeschreven auto’s. Op nummer twee staat Volkswagen en nummer drie Peugeot.

Dit zijn geen grote verrassingen, maar waarin wel een grote verandering plaats heeft gevonden is op het type brandstof. Er worden veel meer benzinewagens verkocht dan dieselwagens. In 2013 bedroeg het aantal dieselwagens nog met 64,9 procent. Dit loopt terug, want het aantal dieselwagens kan dit jaar nog wel dalen tot 60 procent. Er was een tijd dat diesels zeer populair waren. Nu zijn de rollen omgedraaid en stijgt de verkoop van benzinewagens. Financiën spelen een grote rol in het afnemen van het aantal verkochte dieselwagens. Dit komt omdat er sinds 2013 een jaarlijkse belasting van 600 euro betaald moet worden door alle eigenaars van een dieselwagen. Hierdoor neigt men sneller naar een benzinewagen. Het is bovendien bewezen dat benzinewagens minder vervuilend zijn voor het milieu. Mensen leven steeds bewuster, waarbij de keuze voor een milieuvriendelijke auto steeds belangrijker zal worden.

Uit verschillende rijtesten wordt duidelijk dat auto’s steeds zuiniger gaan rijden. Wilt u ook graag in een zuinigere auto gaan rijden, dan wordt het tijd om uw auto te verkopen. Als u een zuinigere auto koopt, dan zijn elektrische auto’s en hybrides een aanrader, ook al spelen ze nog niet een prominente rol op de automarkt.

Welke auto bij u past hangt uiteraard van uw eigen behoefte af. Houd in ieder geval goed het autonieuws in de gaten en lees de verschillende rijtesten, zodat u op de hoogte blijft van de laatste trends!

Adventorial: De laatste autotrends in België [wijkopenautos.be]

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...