BMW Sports Trophy Team Marc VDS wint 24u Spa 2015

BMW Sports Trophy Team Marc VDS wint 24u Spa 2015Met een BMW Z4 behaalde het Marc VDS raceteam eindelijk de langverwachte overwinning tijdens de 24u van Spa-Francorchamps 2015!

Na een volledig etmaal racen op misschien wel het mooiste circuit ter wereld behaalde de heren van BMW Sports Trophy Team Marc VDS – onder leiding van ex-F1 piloot Bas Leinders – als eerste de eindstreep na 536 rondjes van 7,01 kilometer! Dat is één rondje meer (met een verschil van 1:21:934) dan een R8 LMS van Audi Sport Team WRT, ook op de derde plaats vinden we een Audi R8 maar dan van Phoenix Racing.

Het snelste rijderstrio Palttala-Catsburg-Luhr maakte gebruik van de technisch gedateerde Z4 maar dat hield ze duidelijk niet van de overwinning, vanaf volgend jaar zal men de M6 GT3 gaan gebruiken. De tweede wagen van Marc VDS (met Maxime Martin) reed ook zeer lang vooraan maar moest opgeven wegens een transmissieprobleem, Laurens Vanthoor (winnaar 24u Spa 2014) kreeg eveneens te maken met veel technische problemen en kon daardoor niet ten volle meestrijden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...