Spyshots: Pagani Huayra SE [track focussed]

Spyshots: Pagani Huayra SE - Special Edition - Track FocusNa ontelbare special editons van de Pagani Zonda ondergaat de Huayra binnenkort hetzelfde lot!

Elke bolide die de kleine fabriek verlaat in San Cesario sul Panaro is al behoorlijk uniek en als je de juiste prijs wil betalen bouwen ze een volwaardige one-off, toch komt Horacio Pagani en zijn volgelingen graag met specials editions naar buiten. De ene keer al wat grondiger dan de andere, bij elke versie worden de Pagani’s alvast een stuk krachtiger, sneller, beter, … Na de introductie van de Huayra – Argentijns voor krachtige wind – was het uitkijken naar een dakloze Roadster, toch krijgen we eerst een Huayra SE (Special Edition) waarbij de focus op het circuit ligt.

Pagani liet al weten dat we geen Huayra R – in analogie met de Zonda R – moeten verwachten, eerder een gestripte versie met een specifieke setup (bumper, spoiler) voor circuitgebruik die je zelf zou kunnen monteren. Even rustig cruisen naar Spa Francorchamps, je een dag uitleven op het scherpst van de snee en vervolgens met dezelfde wagen terug naar huis, het kan binnenkort. Je aankoopintentie vertrekt best wel met haast en spoed richting Italië, slechts 20 exemplaren zullen er gebouwd worden voor een stevig prijskaartje van meer dan 2 miljoen euro!

Prestatiecijfers noch technische details zijn er nog niet net zoals het gissen blijft naar de eventuele lanceringdatum. Europese autoconstructeurs werken momenteel naarstig door aan hun interessante premières voor het aankomende Autosalon van Frankfurt, Pagani heeft deze massa-evenementen natuurlijk niet nodig om in the picture te lopen. Interesse in het ontwikkelingsproces? Meevolgen kan hier op hun website!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...