Spyshots: Kia Sportage 2016

Spyshots: Kia Sportage 2016Kia maakt zich klaar voor de onthulling van een nieuwe generatie Sportage, wij kwamen reeds een gecamoufleerd prototype tegen in Duitsland!

De Kia Sportage deed het de jaren niet onaardig in de verkoop, zeker in onze contreien zijn dergelijke compact SUV’s een overduidelijk verkoopsucces. Tezamen met de Hyundai ix35 en Nissan Qashqai zorgde de Sportage ervoor dat elk zichzelf respecterend automerk een dergelijke hoge C-segmenter in het gamma heeft, ook de kleinere crossover variant hebben we te danken aan dit Oosters succes. Met de steeds sterker worden concurrentie moet je blijven werken aan je succesmodel, na een deugddoende facelift komt een nieuwe generatie Sportage er dan ook snel aan. Volgens onze glazen bol zou dit de grote nieuwigheid van Kia voor het Autosalon van Frankfurt zijn, traditiegetrouw in de oneven jaren in september.

Designmatig verwachten we enkele beperkte wijzigingen zoals een nieuwe voor/achterbumper à la Optima en Sorento zonder het stoere imago van de huidige Sportage te verwaarlozen. Daarnaast zal het interieur wat opgefrist worden terwijl de grootste wijzigingen van technische aard zullen zijn, net zoals bij de technisch gerelateerde Hyundai Tucson. Nieuwe turbomotoren, een zeventraps automaat met dubbele koppeling en een hoop extra gadgets dus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...