Ook de Mercedes CLA45 en GLA45 AMG krijgen 381 pk!

Rijtest Mercedes CLA 45 AMG 4MATICIn navolging van de vernieuwde Mercedes A45 AMG krijgen ook de GLA45 en CLA45 AMG uitvoeringen een beperkte vermogenstoename!

Toen Mercedes-AMG enkele jaren geleden naar buiten kwam met een potente viercilinder was het uitkijken of de befaamde magie van de huistuner uit Affalterbach ook op kleine motoren plakte. Na een eerste kennismaking met de vierwielaangedreven A45 AMG waren we per direct overtuigd, erna volgende een hoop plezier/glimlachen/benzine met de CLA45 en GLA45 AMG. Ook de meer praktische CLA Shooting Brake kon je bestellen met de knotsgekke 2.0-liter benzinemotor die 360 pk leverde! Toen Audi de nieuwe RS3 Sportback lanceerde verloor Mercedes de titel van krachtigste hot hatch, met de recentelijke facelift voor de A-Klasse werd dit direct weer rechtgezet met een vermogen van 381 pk en 475 Nm!

Een soortgelijke facelift verwachten we binnenkort ook nog voor de rest van de compacte Mercedes’ modellen, toch wil AMG haar klanten niet in de koud laten staan en biedt vanaf nu ook hetzelfde vermogen aan voor de rest van de 45 AMG familie! Ook de zeventraps AMG SPEEDSHIFT DCT sportautomaat werd wat geoptimaliseerd en optioneel kan je jouw Duitser nog straffer maken met een dynamisch sportonderstel of sportophanging. De eerste krachtige(re) Mercedes GLA 45 AMG en CLA 45 AMG (Shooting Brake) exemplaren worden in het najaar reeds geleverd!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes CLA 45 AMG en GLA 45 AMG!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...