‘La Macchina del Tempo’ in Arese: Museum 105 jaar Alfa Romeo

'La Macchina del Tempo' in Arese: Museum 105 jaar Alfa RomeoMet zo’n rijke geschiedenis als Alfa Romeo moet je toch een prachtig museum hebben?

Tezamen met de lancering van de langverwachte Giulia – en de nieuwe Fiat 500 – vieren de Italianen de 105ste verjaardag tijdens de wereldtentoonstelling in Milaan ook met de heropening van een nieuw Alfa Romeo museum. Op de heilige grond van Arese lag tot 1986 het hoofdkwartier van Alfa tot de overname door de Fiat Group, in 2000 liep de laatste wagen ginds van de band.

Het oude Museo Storico Alfa Romeo is al dicht sinds 2011 voor renovatie en kende veel problemen, La Macchina del Tempo – tijdsmachine in het Italiaans – pakt het direct goed aan en komt met een boekenwinkel, café, testcircuit, event spaces, een documentatiecentrum én in de fancy showroom zal je in de toekomst jouw nieuwe Italiaanse bolide in ontvangst kunnen nemen. In het museumgedeelte staan er 69 diverse Alfa Romeo modellen gaande van de eerste “24CV” uit 1910 tot de recente Giulietta en ongeveer alles ertussen..

Diehard Alfa Romeo fanboys/girls hebben hun trip naar La Macchina del Tempo ongetwijfeld al geboekt, voor de vele autoliefhebbers die in de buurt ook bij Ferrari, Lamborghini, Maserati en Pagani eens op bezoek gaan is een uitstap naar Arese ook een must! Alle informatie staat op hun knappe website, op dinsdag is het museum alvast gesloten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...