Preview: BMW 2-Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid

Preview: BMW 2-Reeks Active Tourer Plug-in HybridMomenteel is de BMW 2-Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid slechts een prototype, toch is de kans reëel dat je deze zuinige gezinswagen in de toekomst aan de stekker zal kunnen hangen!

Deze week toont BMW de technische mogelijkheden van het merk tijdens de Innovation Days op hun Autodrome de Miramas testcentrum in het warme Zuid-Frankrijk. Naast een i8 en 5-Reeks GT op waterstof is deze 2-Reeks Active Tourer Plug-in misschien wel het meest interessant, na de X5 en nieuwe 7-Reeks zou dit de derde “stekker” bolide van BMW worden als we de i3 even buiten beschouwing laten. De gefacelifte 3-Reeks krijgt alvast volgend jaar ook een plug-in uitvoering onder de 330e noemer.

De BMW 2-Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid combineert de gekende TwinPower Turbo driecilinder benzinemotor (voorwielaandrijving) met een compacte elektromotor voor de achteras. Hiermee krijgt deze straksturende gezinswagen per direct vierwielaandrijving, ideaal voor avontuur met de volledige familie! Zuiver elektrisch geraak je toch nog 38 kilometer ver, de stoplichtsprint is voorbij in 6,4 seconden en theoretisch heeft deze Bimmer voldoende aan 2 liter benzine per 100 km! Met een CO2 uitstoot van slechts 50 g/km zou dit deze toevoeging aan het 2-Reeks Active Tourer gamma best interessant zijn voor de fleetmarkt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...